Bastianelli wint in Thuringen, Rooijakkers twee

Woensdag 29 mei 2019

Women - Marta Bastianelli heeft de tweede etappe van de Lotto Ladies Tour in Thuringen gewonnen. De Europees kampioene won eerder dit jaar de Ronde van Drenthe.

Bastianelli reed met Pauliena Rooijakkers weg in de slotfase en de Italiaanse was zoals te verwachten viel sneller dan de Brabantse van CCC-Liv.

Het klassement werd nog altijd gedicteerd door de vrouwen van de eerste dag. Marieke van Witzenburg, Marit Raaijmakers en Rozemarijn Ammerlaan zijn respectievelijk achtste, negende en tiende.

“Pauliena maakte vandaag een heel sterke indruk. Dat bleek ook wel uit de demarrage die ze er op de laatste helling van de dag uitperste. Alleen Bastianelli had daarop een antwoord”, zegt ploegleider Jeroen Blijlevens van CCC-Liv.

“Als je met Bastianelli naar de meet rijdt, weet je dat het moeilijk wordt om haar te kloppen. Maar er zaten in de overgebleven groep nog sprinters die het ons te lastig zouden maken in een groepssprint. Word je teruggepakt, dan heb je misschien niks. Pauliena en Bastianneli werkten goed samen en reden volle bak door. Dit was, met dit wedstrijdscenario, voor ons het maximaal haalbare.”

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl