Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bergkoning Keizer: ‘Nu alles op Lieuwe’

Woensdag 06 maart 2013

Elite men - Martijn Keizer nam woensdag in Parijs-Nice de bergtrui over van zijn ploegmaat Bert-Jan Lindeman. Bovendien zag hij zijn kopman Lieuwe Westra goede zaken doen voor het klassement. ‘Vorig jaar werd Lieuwe tweede, dit jaar gaan we voor nog een plaatsje hoger.’

Keizer maakte deel uit van de vlucht van de dag en sprokkelde zo voldoende punten bij elkaar om aan het eind van de dag gehuldigd te mogen worden als bergkoning. “Ik ben er ontzettend blij mee, het is toch een koers van de Tourorganisatie. Dan is het hartstikke mooi dat de trui in de ploeg blijft en je het podium op mag. Vandaag was het zaak om gewoon weer een mannetje mee te hebben in de vlucht. Het was geen makkelijke dag, want het regende continu. Ik heb heel geconcentreerd gereden, en de punten gepakt waar ik kon.”

Alles op Lieuwe
Lieuwe Westra had vlak voor de laatste beklimming materiaalpech, maar eindigde toch knap als elfde op slechts zeven seconden van dagwinnaar Talansky. Thomas De Gendt daarentegen verloor meer dan vijf minuten na een valpartij. Door zijn klassement kan een kruis. Keizer: “Dat is zuur voor Thomas, maar het betekent ook dat we vanaf nu niet meer op twee paarden hoeven te wedden. We gaan gewoon vol voor Lieuwe. Hij is ontzettend sterk, heeft vandaag kostbare tijd gepakt op behoorlijk wat concurrenten. Vorig jaar werd hij tweede, dit jaar willen we eigenlijk nog een plekje hoger.”

Bergtrui
Of Keizer nog lang mag rondrijden in de bollentrui, durft hij niet te zeggen. “Ik ben al blij dat ik hem vandaag aan heb mogen trekken. De komende dagen moet er weer een mannetje van ons proberen mee te zitten in de ontsnapping. Dan kan je punten sprokkelen. Maar Lieuwe moet ook beschermd worden. We moeten hem uit de wind houden en naar voren rijden wanneer nodig. Dat is het belangrijkst.”

Foto (c): SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl