Van Dijk wint tijdrit in Lotto Ladies Tour Thuringen

Zaterdag 01 juni 2019

Women - Ellen van Dijk heeft de voorlaatste etappe van de Lotto Ladies Tour, een individuele tijdrit, gewonnen.

De Europees en Nederlands kampioene bleef in Thuringen de Duitse tijdritspecialisten Lisa Brennauer (tweede) en Lisa Klein (derde) voor.

Van Dijk won eerder dit seizoen ook de tijdrit in de Healthy Ageing Tour. De Woerdense rijdt in Duitsland voor de nationale selectie voor de KNWU. "Ik ben hier heel blij mee. Ik wilde hier graag goed rijden. Er zijn maar weinig tijdritten en als er dan één is, dan wil ik er wel goed op voorbereid zijn. Ik ben heel blij dat het goed uitpakte. Er zat een klim van vier kilometer in, dat is niet iets wat mij enorm ligt. Maar onder de concurrentes waren er ook geen enorme klimsters, dat scheelt, maar het is toch mooi om het zo ook te oefenen. Straks op het WK zitten er ook klimmen in. Het is altijd een momentopname, maar ik grijp elke kans graag aan om me te meten met de anderen. Ik ben blij met deze kans en met de prestatie die ik hier laat zien."

Kathrin Hammes blijft aan de leiding. Zij maakte in de eerste rit deel uit van een kopgroep die zes minuten nam op de rest van het veld. Van Dijk wist toen dat haar klassementsambities over waren. "Na de eerste dag was dat even jammer. Maar ik ben hier met een leuke, jonge groep. We konden met de selectie de wedstrijd ook niet zo gemakkelijk naar onze hand zetten. Dan ben je ook afhankelijk van de tactieken van andere ploegen (als Canyon-Sram en WNT, red), dus dan moet je jezelf daar bij neerleggen." 

Foto: © Sportfoto/Dick SoepenbergEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl