Nijverdalse etappe is koninginnenrit in Boels Ladies Tour

Vrijdag 07 juni 2019

Women - De vierde etappe van de Boels Ladies Tour op vrijdag 6 september, met start en finish in Nijverdal, krijgt naar verwachting een grote rol in de strijd om het eindpodium van deze Women’s WorldTour-wedstrijd.

Op de flanken van de Sallandse Heuvelrug krijgen de rensters een pittig parcours van 156 kilometer voorgeschoteld waarin vijf keer de oplopende stroken van de Motieweg en de Holterberg zijn opgenomen.

De start en finish van deze zijn voorzien in het centrum van Nijverdal op de Grotestraat. Daar rijden de rensters vijf omlopen van 32 kilometer. De route voert vanuit Nijverdal naar Hellendoorn, via Haarle, Helhuizen en de Motieweg en Holterbergweg terug naar start/finish. In totaal kent deze etappe 1055 hoogtemeters. Koersdirecteur Thijs Rondhuis spreekt over een selectieve rit. “We hebben eerder gezien dat deze omgeving voor een selectieve koers kan zorgen. Omdat de finish dicht bij de glooiende stroken gelegen is, kan dit voor verschillen zorgen in een ronde waarin de marges naar verwachting klein zullen zijn van begin tot eind. 

Secretaris André Schaap van de Stichting Sportevenementen Hellendoorn-Nijverdal denkt dat de beste wielrensters van de wereld een lastige etappe wacht. “We hebben een mooie omloop gemaakt waarin de rensters  vijf keer de beklimmingen van de Motieweg en Holterberg krijgen voorgeschoteld. Blij zijn we met de samenwerking met Bruisend Nijverdal waardoor er op vrijdagmiddag 6 september allerlei activiteiten met muziek in het centrum zijn. Samen met de doorkomsten van het peloton is de komst van de Boels Ladies Tour zo een mooi evenement voor het publiek, waar we veel bezoekers verwachten. “

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl