Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Poel rijdt WK wegwielrennen

Vrijdag 07 juni 2019

Elite men - Mathieu van der Poel heeft besloten om deel te nemen aan de wegwedstrijd van het WK in Yorkshire op 29 september.

Mathieu van der Poel wil graag starten in de wegwedstrijd van de WK wegwielrennen in het Engelse Yorkshire. In goed overleg met bondscoach Koos Moerenhout en zijn ploeg Correndon-Circus gaat Van der Poel van start in zijn eerste WK bij de elite-mannen. Doordat Van der Poel actief is in drie disciplines moet hij keuzes maken in zijn volle programma. Op basis van sporttechnische redenen heeft hij dispensatie van de KNWU gekregen om eind deze maand niet het Nederlandse Loterij NK wielrennen te hoeven rijden.

Geen WK mountainbike, wel mountainbike test-event Tokyo

Doordat dit jaar de WK mountainbike in het Canadese Mont-Saint-Anne (28 augustus – 1 september) en WK wegwielrennen op twee verschillende continenten plaatsvinden, is het te belastend voor Van der Poel om beide WK’s te rijden. Daarom neemt hij dit jaar niet deel aan de WK mountainbike. Op 6 oktober neemt hij wel deel aan het mountainbike test-event in Tokyo, Japan voor de Olympische Spelen.

Bondscoach Koos Moerenhout over de keuze van Van der Poel:“Ik ben blij dat we Mathieu kunnen opnemen in de Nederlandse selectie voor Yorkshire. Ik ben ervan overtuigd dat we met een sterke ploeg aan het vertrek staan en met Van der Poel erbij neemt de kracht van de Nederlandse ploeg alleen maar toe.”

Mathieu van der Poel: “Ik vind het uiteraard erg jammer dat ik de WK mountainbike links moet laten liggen, maar er moeten nu eenmaal keuzes gemaakt worden. Ik kan niet ontkennen dat het WK-parcours in Yorkshire mij moet liggen, daarom kies ik dit jaar resoluut voor de WK op de weg. Ik wil bovendien absoluut aanwezig zijn op het test-event in Tokyo. De Olympische Spelen van 2020 zijn nog steeds het grote doel. De drie combineren is niet haalbaar.”

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl