Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kruijswijk verliest tijd in Dauphiné

Maandag 10 juni 2019

Elite men - Steven Kruijswijk heeft in de tweede etappe van het Criterium du Dauphiné een kleine halve minuut moeten toegeven op mannen zoals Chris Froome, Nairo Quintana en Thibaut Pinot.

Hij kwam uiteindelijk als vijftiende over de streep in Craponne-sur-Arzon op 44 seconden van ritwinnaar en nieuwe klassementsleider Dylan Teuns. In het klassement staat de kopman van Team Jumbo-Visma nu achttiende op 55 seconden.

In de pittige etappe met onderweg acht gecategoriseerde beklimmingen was het oorlog vanaf de start. Er reed vrij snel een kopgroep van dertien renners weg, met voor Team Jumbo-Visma Sepp Kuss. Ze kregen maximaal twee minuten, maar werden ingelopen omdat er klassementsrenners bij zaten. Op de laatste beklimming van de dag, de Côte de Saint-Victor-sur-Arland, brak het peloton helemaal in stukken. Steven Kruijswijk kon net niet mee met de eersten en verloor zo kostbare seconden. 

“Het was een lastige en pittige etappe vandaag”, aldus Kruijswijk. “De opeenstapeling van korte beklimmingen en het slechte weer maakten de etappe erg zwaar. In de finale zat ik goed van voren, maar moest ik vlak voor de top net afhaken en belandde in een tweede groepje met Bardet en Porte. Na mijn hoogtestage is het gevoel goed, maar ik mis nog net een paar procent om met de besten mee te kunnen.” 

Tom Dumoulin meldde zich in een kopgroep en verloor uiteindelijk vele minuten. De Limburger startte niet met klasssementsambities en hoopt wedstrijdritme op te doen in de Dauphiné. "Ik weet dat mijn conditie niet goed genoeg was om voor het klassement te gaan. Ik zat van voren toen het brak en de groep weg reed. Ik had wel het idee dat men ons niet zou laten rijden tot het einde,  maar ik wilde er het beste van maken. Ik ben tevreden over deze dag."

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl