Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Gelders slotweekeinde voor Boels Ladies Tour

Dinsdag 11 juni 2019

Women - Het slotweekeinde van de Boels Ladies Tour wordt dit jaar verreden in de provincie Gelderland. Op zaterdag 7 september rijdt het peloton van Arnhem naar Nijmegen, de dag nadien zijn start- en finishplaats omgedraaid. Voor beide etappes zijn twee geheel verschillende parcoursen uitgetekend.

Op zaterdag 7 september start de elite van het vrouwenpeloton om 10.45 uur aan de Walburgstraat bij het stadhuis van Arnhem. De rensters krijgen 135,6 kilometer voor de wielen en finishen net na tweeën aan de Waalkade in Nijmegen. Het parcours voert langs de oostkant van Gelderland en doet plaatsen aan als Otterlo, Ede, Veenendaal, Rhenen, Kesteren, Lienden, Tiel, Wamel, Appeltern, Overasselt en Groesbeek. Een dag later is een parcours bedacht van 153,6 kilometer. De start is om 10.00 uur op de Grote Markt in Nijmegen, de aankomst is voorzien net voor de klok van twee op de Zijpendaalseweg in Arnhem bij Park Sonsbeek. Dit keer wordt de westzijde van de provincie aangedaan met doorkomsten door Lent, Gendt, Huissen, Westervoort, Angerlo, Hummelo, Zelhem, Veldhoek, Vorden, Baak, Doesburg, Ellecom en De Steeg. Er worden vervolgens in Arnhem nog drie plaatselijke ronden van telkens negen kilometer verreden.  

Geheel in de visie van Jan Markink gedeputeerde sport van de provincie Gelderland vinden er veel side events plaats rond de aankomsten van de Boels Ladies Tour, de enige Nederlandse etappekoers in de Women’s WorldTour van de internationale wielerbond UCI.  Zo dient dit sportevenement als kapstok om ook maatschappelijk een positieve bijdrage te leveren. De Boels Ladies Tour geeft daar met projecten voor vrouwen, jongeren, nieuwe Nederlanders en een promodorp bij de finish voor de inwoners van Gelderland en voor het bedrijfsleven een brede invulling aan.

Wethouder Jan van Dellen van Arnhem is blij en trots dat de finale van de Boels Ladies Tour in Arnhem plaatsvindt. “ Door de drie plaatselijke rondes is het een evenement dat het meer dan waard is om te bezoeken. Immers de beste wielrensters van de wereld komen maar liefst vier keer voorbij. Aan de rand van Park Sonsbeek bouwen we bovendien een promodorp waar de teambussen staan en waar allerhande vertier voor jong en oud is te beleven. Kortom reden genoeg om te komen genieten van topsport in sportstad Arnhem.”

Wethouder Bert Velthuis van Nijmegen zegt uit te kijken naar de komst van de  enige meerdaagse UCI Women’s World Tour-wedstrijd in de Benelux. “Extra mooi is dat de finish op de geheel vernieuwde Waalkade is. Inwoners kunnen zo vanaf de vele terrassen genieten van de wielrensters en via de media kan iedereen zien hoe mooi de volledig verbouwde Waalkade is geworden. Voor Nijmegen is het van grote waarde dat de Boels Ladies Tour meer is dan alleen een sport evenement. Zo is het project om nieuwe Nederlanders in te zetten als verkeersregelaar een goede manier om deze mensen nog beter te laten integreren en een mooi voorbeeld hoe een sportevenement ook een maatschappelijke bijdrage kan leveren.” 

Het etappeschema van de UCI Women’s World Tour Boels Ladies Tour is nu compleet en ziet er als volg uit;

Dinsdag 3 september; Sittard-Geleen - Proloog

Woensdag 4 september; Stramproy-Weert

Donderdag 5 september; Gennep-Gennep

Vrijdag 6 september; Nijverdal-Nijverdal

Zaterdag 7 september; Arnhem-Nijmegen

Zondag 8 september; Nijmegen-Arnhem

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl