Blaak naar zilver op tijdrit European Games

Dinsdag 25 juni 2019

Women - Chantal Blaak heeft zilver gewonnen op de tijdrit van de European Games.

Marlen Reusser veroverde namens Zwitserland het goud met 1.15 verschil op de vice-Nederlands kampioene tijdrijden van 2016 (Middelharnis).

De Britse Hayley Simmonds won brons. Zij gaf 1.27 toe op de winnares door een fractie voor haar landgenote Alice Barnes te eindigen.

Bondscoach Loes Gunnewijk kon ook tevreden terug kijken op de Europese Spelen op de KNWU-site. “We hadden hier met Chantal ingezet op het podium en kunnen blij zijn met dit resultaat. Reusser was vandaag de sterkste. Dat constateerden we al bij het eerste tussenpunt en dat bleef zo tot het einde. Chantal heeft hier een goede tijdrit gereden. Het was een glooiend parcours met veel tempowisselingen, echt een omloop voor power girls en daarop kwam ze heel goed tot haar recht vandaag. We wisten natuurlijk dat ze een goede tijdrit kon rijden en dat heeft ze hier ook weer eens op een internationaal podium laten zien.”

Blaak zelf kon tevreden de terugreis naar Nederland aanvatten. De Nederlands kampioene op de weg liet het NK tijdrijden schieten om hier te schitteren op de Europese Spelen “Met de nummers één, twee en drie van het vorige WK tijdrijden aan het vertrek op het Nederlands kampioenschap, had ik hier een grotere kans op succes, hoe vreemd dat misschien ook klinkt. Ik vond het een mooi evenement om mee te maken en ben blij dat ik op de uitnodiging van de bondscoach was ingegaan. In de wegwedstrijd hebben we om beurten geprobeerd aan te vallen, maar toen dat niet lukte, wist Lorena Wiebes het gelukkig in de sprint alsnog af te ronden. En nu is er voor mij persoonlijk ook een z medaille, waar ik heel blij mee ben. De vorm is goed en dat  geeft vertrouwen richting de komende periode, te beginnen met het Nederlands kampioenschap in Ede van komende zaterdag" zei ze in een bericht van de KNWU.

 

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl