Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Hummel: “Heb vertrouwen in toekomst’

Maandag 26 augustus 2013

Elite men - Kenny van Hummel won de afgelopen periode een rit in de Arctic Race of Norway en was vrijdag nog derde in de Dutch Food Valley Classic. Mooie opstekers in een onzekere periode, waarin hij nog niet weet voor wie hij in 2014  koersen zal.

“Natuurlijk rijd je op dit moment liever al rond met een contract voor volgend jaar op zak, maar dat is nu eenmaal niet zo. Het maakt mij extra gemotiveerd om de komende weken een hele reeks topklasseringen bij elkaar te sprokkelen, het liefst zeges natuurlijk. Ik rijd veel eendagskoersen in Noord-Europa de rest van dit seizoen en die liggen me.” De 30-jarige sprinter van Vacansoleil-DCM denkt van waarde te kunnen zijn voor een profteam, of dat nu op WorldTour- of pro continentaal niveau is. “Niet alleen omdat een sprinter altijd voor korte uitslagen kan zorgen, maar ook omdat ik veel ervaring met me mee breng. Ook dat is in een team van belang, om een routinier in de ploeg te hebben naast de jonge renners die zich nog moeten bewijzen.”

Goed getraind

Van Hummel put vertrouwen uit zijn optreden in de afgelopen weken. “Terwijl een deel van onze ploeg de Tour de France reed, zijn we met de rest van de renners van Vacansoleil-DCM naar Livigno geweest voor een trainingskamp. Daar heb ik goed kunnen werken met het oog op het tweede deel van het seizoen. Ik voelde al snel dat deze trainingen mij goed gedaan hebben en dat werd onderstreept met mijn sterke optreden in Noorwegen. Ik heb er vertrouwen in dat ik de komende weken meer mooie klasseringen laat optekenen. En laten we hopen dat er dan snel een handtekening staat onder een nieuw contract. We zijn wel met een aantal ploegen in gesprek, alle mooie resultaten helpen natuurlijk in deze fase van onderhandeling.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl