Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Boels Rental Ladies Tour voorgesteld

Maandag 26 augustus 2013

Women - Vanmiddag is in Leerdam de 16e editie van de Boels Rental Holland Ladies Tour voorgesteld. Met tien internationale teams aan het vertrek is de wedstrijd ook dit jaar – dan wel zonder Marianne Vos – verzekerd van een sterk deelnemersveld.

De opvolgster van Marianne Vos op de erelijst zal van vele markten thuis moeten zijn in de eerste week van september. Na een etappe over onverhard terrein, een ploegentijdrit en enkele potentiele waaieretappes vindt de grote finale plaats in het Limburgse heuvellandschap. Voorzitter Marten de Lange schetste in Leerdam een positief beeld over zijn ronde. "Nadat we voor onze vijftiende editie pas op de valreep de sponsoring rond kregen, waren we nu op 1 januari al tot overeenstemming gekomen met onze hoofdsponsor Boels Rental. Bovendien hebben we met 2Food (ploegenklassement) en Vos autobedrijven ook nog nieuwe partners aan ons weten te binden." En over de afwezigheid van Vos zei hij. "Als Marianne wereldkampioene wordt in Florence, zijn we haar afwezigheid zo weer vergeten. Maar ik beloof iedereen dat we hier ook nu een winnares van wereldklasse zullen huldigen na zes dagen en een geweldige top 10 kunnen verwelkomen."


Teams

Met Rabobank-Liv/Giant, Boels-Dolmans, Specialized-Lululemon, Orica-AIS, Hitec, Team Tibco-To the Top en het Sengers Cycling Team zijn zeven teams uit de top-10 aanwezig. Ook de internationale teams Argos-Shimano, Team Futurumshop.nl en MCipollini Giordana hebben laten weten te willen starten in de belangrijkste Nederlandse etappekoers voor vrouwen, die van 3 tot en met 8 september wordt verreden. Verder zijn de nationale ploegen van België en Italië en de ploegen Rabo/Jan van Arckel, Peoples Trust, Parkhotel Valkenburg, Ronald MCDonald, Water, Land en Dijken en Restore Cycling.

Routeschema

3 september  Roden - Roden   109,9 km

4 september  Coevorden - Coevorden  ploegentijdrit 32,2 km

5 september Leerdam - Leerdam  122,2 km

6 september Papendrecht - Papendrecht  116,0 km

7 september Zaltbommel - Veen   120,2 km

8 september Bunde - Berg en Terblijt  111,7 km

Foto: © Sportfoto.nl



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl