Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

BeNe Ladies Tour is sterk bezet

Dinsdag 02 juli 2019

Women - De zesde editie van de BeNe Ladies Tour weet zich van 18 tot en met 21 juli sterk bezet.

Op donderdag 18 juli wordt het startschot gegeven aan het prachtige decor van de Leidsche Rijn met start aan het Castellum en aankomst op de Parijse Boulevard. Op vrijdag 19 juli staat een eerste grensoverschrijdende rit op het programma. De hele karavaan trekt dan voor de eerste keer in de geschiedenis van deze rittenkoers naar de provincie Antwerpen. De start wordt gegeven in het Belgische Essen, gelegen in het Noordwesten van de Kempen. Na een ommetje door de streek ligt de aankomststreep getrokken in het Nederlandse Roosendaal.

Op zaterdag 20 juli krijgen de rensters, net als de voorgaande jaren, een tweeluik voor de wielen geschoven. Net voor de middag start het peloton in de toeristische trekpleister Sluis voor een korte voormiddagrit. Dit wordt een uitgelezen kans voor de snelste vrouwen van het peloton waarvan de aankomststreep van deze rit ligt getrokken in Watervliet. In de vooravond wordt in en rond Watervliet een individuele tijdrit verreden die wel eens heel bepalend kan zijn voor het eindklassement. De finalerit op zondag 21 juli wordt traditiegetrouw met start en aankomst in Zelzate verreden.  De snelste vrouwen van de wereld komen aan de start met Kirsten Wild, Jolien D’hoore, Amy Pieters, Roxanne Fournier, Christina Siggaard, Thi That Nguyen en kersvers Nederlands kampioene Lorena Wiebes.

Met Ellen van Dijk en Lisa Brennauer,  Lisa Klein en Ann-Sophie Duyck als tijdritspecilalisten kan de strijd voor het eindklassement alle kanten uit.  Jolien D’hoore kan de eerste renster worden die de BeNe Ladies Tour voor de derde keer kan winnen.  

Foto: © Sportfoto/Bart Hazen

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl