Uneken maakt indruk in haar eerste jaar

Donderdag 04 juli 2019

Women - Met de 20-jarige Lorena Wiebes kreeg ons land zaterdag een jonge nieuwe Nederlands kampioene. Ook Lonneke Uneken uit Veendam (19) maakte  indruk op het Nederlands kampioenschap, maar de eerstejaars elite-renster van Hitec kwam nog niet aan winnen toe.

Na een finale waarin ze toppers als Vos, Van Dijk, Brand, Van der Breggen en de latere winnares Lorena Wiebes kon volgen,  bolde de Groningse keurig als negende over de finish. “Daar ben ik op dit moment heel tevreden mee” zei ze na afloop van het NK. “Als het peloton bij elkaar was gebleven na een minder hectische finale had ik wellicht voor een top 5-klassering of zelfs een podiumplaats kunnen sprinten. Maar dat zat er nu niet in. Annemiek van Vleuten gaf in de laatste ronde plots gas en het is nooit meer stil gevallen. Op het allerlaatst moest ik de anderen laten gaan. Ik ben nog heel jong en sta dit seizoen verder dan ik gedacht had. Ik ben tevreden.”

De Groningse was vijfde in Dwars door de Westhoek, bezette dezelfde klassering in een rit in de Healthy Ageing Tour en eindigde op een zesde stek in de Salverda Omloop van de IJsseldelta. "Het gaat beter dan we allemaal verwacht hadden. Ik hoopte goed te kunnen volgen, maar kan meedoen voor korte klasseringen. Ik heb lang moeten zoeken naar een UCI-team, maar ik denk dat Hitec en ikzelf beiden tevreden kunnen zijn met deze samenwerking."

Foto: © Sportfoto/Bart HazenEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl