Eerste slag voor Canyon-Sram in Giro Rosa

Vrijdag 05 juli 2019

Women - Canyon-Sram heeft de eerste etappe van de Giro Rosa - een ploegentijdrit - gewonnen.

De formatie van Kasia Niewiadoma - wereldkampioen op dit onderdeel - bleef de formaties van CCC-Liv (Marianne Vos), Mitchelton-Scott (Annemiek van Vleuten) en Boels-Dolmans (Anna van der Breggen) voor op dit onderdeel. Deze teams werden respectievelijk derde, vierde en vijfde. Bigla greep de tweede stek.

Niewiadoma is de eerste leidster in deze vrouwenronde.

Bij CCC-Liv overheerste de tevredenheid na de opener van deze ronde. “Ook vorig jaar openden we de Giro Rosa met een ploegentijdrit. Toen was het relatief vlak, maar nu zaten er twee beklimmingen van vijf kilometer in. Dat maakt het lastig voor een ploeg, want je hebt met niveauverschillen te maken. De een is voor de bergen geknipt, de ander voelt zich thuis op het vlakke”, zegt ploegleider Jeroen Blijlevens.

“We wisten op voorhand dat een aantal ploegen aan elkaar gewaagd was. De vorm van de dag was dus ook een belangrijk element. Bij CCC-Liv was die prima. Ashleigh Moolman Pasio was de grote motor van de ploeg en ook de anderen hebben hun werk uitstekend gedaan. Hopelijk is dit het begin van een mooie Giro Rosa."

 

1. Canyon-Sram 31.41

2. Bigla Pro Cycling 0.24

3. CCC-Liv 0.45

4. Mitchelton-Scott 0.53

5. Boels-Dolmans 1.04

6. Trek-Segafredo 1.07

7. Team Sunweb 1.20

8. Movistar 1.41

9. Team Virtu Cycling 1.45

10. WNT-Rotor 1.45

16. Parkhotel Valkenburg 2.53

Foto: © Sportfoto

WIN 'MIJN TOUR DE FRANCE' VAN GERAINT THOMAS

 

 


Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl