Eerste Italiaanse ritzege in Giro Rosa

Maandag 08 juli 2019

Women - De vierde rit in de Giro Rosa is gewonnen door Letizia Borghesi. De renster van Team Vaiano zorgde voor de eerste Italiaanse ritzege in deze editie.

Borghesi stelde zich de snelste van een kopgroep van drie.

Marianne Vos - de winnares van de ritten twee en drie - won de sprint voor de vierde plek. Haar ploegleider Jeroen Blijlevens zag het peloton een relatieve rustdag nemen met de bergen in het vooruitzicht. “De etappe leek vooraf een mooie rit voor de sprinters. Maar toen er drie rensters in de aanval gingen, was er te weinig bereidheid om een serieuze achtervolging op touw te zetten. Voor ons was dat niet zo erg. De aankomst was niet ideaal voor Marianne Vos, want in de laatste 200 meter liep de weg licht af. Daarnaast weten we dat er lastige etappes aankomen. In die ritten willen we onze kopvrouw Ashleigh Moolman Pasio zo goed mogelijk bijstaan”, zegt ploegleider Jeroen Blijlevens.

De volgende, vijfde etappe van dinsdag zou de rensters eigenlijk naar de top van de Gavia brengen, maar die klim is vanwege de sneeuw niet veilig genoeg. De rensters rijden nu als alternatief naar wintersportplaats Bormio en Valdidentro en beginnen daarna aan de slotklim naar het meer van Cancano. 

WIN 'MIJN TOUR DE FRANCE' VAN GERAINT THOMAS

Foto: © Sportfoto- Arne MillEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl