Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Visser: “Hopen op slecht weer in Boels Rental Ladies Tour’

Dinsdag 27 augustus 2013

Women - Adrie Visser en Jessie Daams bekeken gisteren op uitnodiging van de organisatie van de Boels Rental Holland Ladies Tour het routeschema van deze ronde bij de perspresentatie in Leerdam. Beide rensters van het Boels-Dolmans Cycling Team mikken in deze ronde vooral op de aanval.

Visser zou graag haar eerste ritzege boeken in deze ronde, maar beseft dat dit geen gemakkelijke opdracht zal zijn in een internationaal topveld. “Het is een ronde waarin de verschillende specialisten hun kansen zullen ruiken om succes te boeken. De ploegentijdrit is normaal gesproken voor Specialized-Lululemon, Kirsten Wild zal in de massasprints haar kansen pakken en in Limburg komen de echte klimsters aan hun trekken. Voor rensters zoals mij – die het van de aanval moeten hebben – zullen de kansen schaars zijn. Maar we zijn er natuurlijk wel op gebrand om die mogelijkheden met beide handen aan te grijpen. Ik hoop persoonlijk op minder goed weer en vooral veel wind, dat zal de aanvallers in de kaart spelen en dat is nu eenmaal een scenario waar ik het van moet hebben’’ aldus de renster die met een sterk optreden in Plouay komend weekeinde nog WK-selectie hoopt af te dwingen.

Uitkijken naar Limburg

Jessie Daams kijkt dan weer vooral uit naar de slotetappe in Limburg, waarin vijftien beklimmingen zijn opgenomen, waaronder de Eyserbosweg, de Doodeman, de Cauberg en de afsluitende Geulhemmerberg. “Dat is normaal gesproken het terrein waar ik het best uit de voeten kan. Ik rijd waarschijnlijk niet echt voor het klassement – ook omdat de ploegentijdrit daarin heel belangrijk gaat zijn – en hoop in Limburg een mooie klassering neer te zetten. Aan de andere kant is de tijdrit voor teams ook wel weer belangrijk voor ons. We mikken op het WK op een top 5-klassering en willen alle kansen om te oefenen op dit onderdeel met twee handen aangrijpen.”

Foto: © Sportfoto.nl Jessie Daams (links) en Adrie Visser zien ook deze Boels-trui wel zitten



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl