Klein wint openingtijdrit BeNeLadies Tour (+video)

Donderdag 18 juli 2019

Women - Lisa Klein heeft in Utrecht de openingstijdrit van de BeNeLadies Tour gewonnen.

Ellen van Dijk werd tweede, Amy Pieters derde.

De Duitse winnares stond ervan te kijken dat ze gewonnen had. "Ik kom net van een trainingskamp op hoogte waarin ik vooral veel kilometers gemaakt had. Zo'n korte inspanning is dan best een overgang. Ik had onderweg niet de beschikking over mijn wattages, maar zag dat de snelheid steeds boven de 50 lag en dat was een goed teken. Ook zag ik opeens dat het nog een kilometer was en toen kon ik nog wat extra geven. Het klassement winnen in deze ronde is zeker een doel. We zijn hier met een jonge ploeg en gaan er alles aan doen om de zege binnen te halen."

Ellen van Dijk kwam speciaal voor deze tijdrit naar Utrecht. "Het was toch een soort thuiswedstrijd en ik was erop gebrand goed te presteren. Bovendien was het prettig om het hele tijdritprotocol weer eens te oefenen, ook richting de kampioenschappen die eraan komen. Ik had Lisa al wel iets sneller ingeschat in zo'n korte inspanning. Ze heeft dit jaar een stap gezet, dat zagen we ook in de Healthy Ageing Tour, daar was ik twee seconden sneller. Hoe langer een tijdrit is, hoe beter voor mij." De Woerdense rijdt de wedstrijd niet uit, ze gaat het parcours in Tokyo verkennen.

Lorena Wiebes was de beste jongere. "Maar ik ben ook blij dat ik ook in het gewone klassement bij de beste tien wist te eindigen. De vorm is goed en hopelijk kan ik hier via de bonificatieseconden kort in het klassement blijven staan. Ik denk dat de etappe van morgen wel eens een waaierrit gaat worden, dan zullen we bij de les moeten zijn. Ik wil natuurlijk graag ook een etappe winnen hier."

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl