Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Boels-Dolmans wil naar de top

Zaterdag 16 februari 2013

Women - In Heerlen werd onlangs het Boels-Dolmans Cycling Team voorgesteld. De sponsoren, het sportief management en de rensters van deze internationale vrouwenploeg hebben bij deze gelegenheid de ambitie uitgesproken om tot en met 2016 één van de toonaangevende vrouwenploegen in het internationale wielerpeloton te worden.

Volgens sportief eindverantwoordelijke Steven Rooks is het een groot voordeel voor het team dat men weet dat er de komende vier seizoenen zekerheid bestaat door een langdurig commitment van de twee hoofdsponsors Boels Rental en Dolmans Landscaping Group. “Dat geeft rust en vertrouwen. Op die basis kun je verder gaan bouwen aan de ambities van het team. Het vrouwenwielrennen heeft de afgelopen jaren stappen gezet, maar ik denk dat er qua professionalisering nog een schepje bovenop kan. Het wordt een belangrijk jaar voor ons. Het is aan ons om te zorgen dat van onze kant aan alle basisvoorwaarden is voldaan om een situatie te creëren, waarin de rensters optimaal kunnen presteren.’’

Volgens ploegleider Danny Stam is zijn team er klaar voor. “Er is deze winter flink geïnvesteerd in nieuwe rensters waarmee we sportief willen scoren, het liefst van het begin tot het einde van het seizoen. Niet voor niets hoop ik op een sterke start in de Omloop Het Nieuwsblad, dat kan de ploeg een mooie zet in de juiste richting geven. Onze kracht ligt in de eendagskoersen, met name de wereldbekers hebben we daarbij in het vizier. Ik denk dat we in dergelijke wedstrijden echt één van de toonaangevende blokken kunnen zijn. En dan is het aan de rensters – aangestuurd door mij natuurlijk – om het af te maken. Het belangrijkst is dat we onze ambities waarmaken en podiumplaatsen en overwinningen gaan realiseren in belangrijke eendaagse wedstrijden. Verder hoop ik op het WK ploegentijdrit met deze rensters mee te strijden voor een podiumplaats."

Van de ploeg van 2012 bleven alleen Nina Kessler, Martine Bras, Pauliena Rooijakkers en Emma Trott over. Met Elizabeth Armitstead – de nummer twee van de olympische wegwedstrijd – en Adrie Visser werden twee nieuwe kopvrouwen gecontracteerd. En met de komst van Lucy Martin, Jessie Daams, Marieke van Wanrooij, Romy Kasper en Kim de Baat werd er ook gezorgd dat de kwaliteit in de breedte gewaarborgd is, zodat de ploeg een jaar lang mee kant strijden om de prijzen.

Boels-Dolmans Cycling Team 2013: Kim de Baat, Martine Bras, Nina Kessler, Pauliena Rooijakkers, Adrie Visser, Marieke van Wanrooij (Ned), Elizabeth Armitstead, Lucy Martin, Emma Trott (Gbr), Jessie Daams (Bel) en Romy Kasper (Dui)Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl