Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Peter Schep sluit loopbaan af tijdens Zesdaagse Amsterdam

Dinsdag 27 augustus 2013

Track - Peter Schep heeft besloten een punt achter zijn wielerloopbaan te zetten. Bij de renner van het Koga Cycling Team is een vernauwing in de liesslagader geconstateerd. Schep heeft besloten zich niet te laten opereren aan deze typische wielerkwaal.

De 36-jarige coureur uit Lopik vindt de risico’s te groot. “Als ik tien jaar jonger was geweest, had ik waarschijnlijk geen moment getwijfeld. Maar nu moest ik een toch wel riskante operatie overwegen die me waarschijnlijk de komende winter al gekost had. Ik heb me afgevraagd: ‘moet ik dat doen voor nog één of twee seizoenen op de baan’. Uiteindelijk heb ik de afweging gemaakt dit niet te doen. De afgelopen maanden heb ik geprobeerd met een andere zithouding op de fiets de verminderde bloeddoorvoer naar mijn been te voorkomen, maar dat heeft niet het gewenste resultaat gehad. Toen heb ik moeten besluiten dat ik stop met wielrennen, ik kan niet meer mijn oude niveau halen en pas ervoor om als figurant mee te doen aan de komende zesdaagsen.”

Vier keer Olympische Spelen

Schep nam in zijn loopbaan deel aan vier edities van de Olympische Spelen: Atlanta 1996, Sydney 2000, Athene 2004 en Beijing 2008. Ook was hij wereldkampioen puntenkoers (2006) , Europees Kampioen achter de derny, Europees kampioen koppelkoers (met Jens Mouris) en winnaar van de zesdaagsen van Amsterdam, Rotterdam, Gent, Bremen, Berlijn en Zürich. De afgelopen winter werd hij nog tot meest succesvolle renner van de zesdaagsen uitgeroepen.

Afscheid in Amsterdam

Tijdens de Zesdaagse van Amsterdam – op de slotdag zaterdag 26 oktober – zal Schep een afscheidswedstrijd rijden. Vervolgens gaat hij bij het Koga Cycling Team aan de slag als begeleider van de baanrenners. “Ik wil graag mijn kennis overdragen en aan die jongens ook mijn liefde voor het wielrennen op de piste meegeven. Nu al merk ik dat het een vreemde gewaarwording is niet meer te fietsen, maar het plezier was natuurlijk de afgelopen tijd ook wel verdwenen als je niet meer het maximale kunt geven als gevolg van je blessure. Ik heb nu een nieuwe passie gevonden in het hardlopen, dat gebruik ik tegelijkertijd ook om af te trainen. Twee jaar geleden ben ik bovendien een interne trainersopleiding bij de KNWU begonnen, waarvan ik het laatste deel voor de winter wil afronden.”

Foto: © SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl