Parkhotel en Schijndel bundelen krachten

Donderdag 25 juli 2019

Women - Wielervereniging Schijndel en Parkhotel Valkenburg World Tour Team bundelen de krachten.

Bij WV Schijndel wordt er begonnen met opleiden van rensters bij de categorie nieuweling-meisjes tot junior-vrouwen. De opleiding van deze jonge meiden heeft al enorme vruchten afgeworpen. Zo werd Femke Gerritse Nederlands kampioene bij de junior-vrouwen in Dongen deze zomer.

Vanaf nu gaat een nieuwe categorie ook profiteren van de  begeleiding die bij WV Schijndel is opgezet.  Het U23 team zal een aparte hoofdsponsor krijgen waardoor de rensters in deze categorie een aantrekkelijk wedstrijdprogramma kunnen afwerken. Het team zal onder de vertrouwde paraplu van WV Schijndel vallen maar mede-gesponsord gaan worden door Jozon BV. Initiatiefnemer en drijvende kracht achter het project Angelo van Melis en beoogd ploegleider Erik Lathouwers zijn dan ook in hun nopjes met de komst van het team en de steun vanuit de verschillende partijen. "We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt aan een stabiele meiden categorie bij WV Schijndel. Om onze begeleiding niet te laten stoppen en om de rensters vanaf de junioren te kunnen ondersteunen is deze ontwikkeling fantastisch. We zijn als vereniging dan ook erg blij met de investeringen die voor deze categorie worden gemaakt’, aldus van Melis.

"Team Parkhotel Valkenburg heeft het opleiden hoog in het vaandel staan. Intensieve begeleiding is hiervoor noodzakelijk. Door krachten te bundelen met Wielervereniging Schijndel hebben we goed zicht op wat daar gaande is, vertelt manager Esra Tromp. "Het U23 team zal sterke jonge rensters al de eerste beginselen mee geven om ook in de elite categorie mee te kunnen doen voor mooie resultaten. Het is enorm fijn dat we deze samenwerking hebben weten te realiseren, in de praktijk zal zo nu en dan iemand van het Parkhotel Valkenburg team mee gaan bij de wedstrijden van het U23 team om kennis te delen. Tevens zijn dit natuurlijk mooie momenten om te kijken of er wellicht een renster   tussen zit om een contract bij het World Tour team aan te bieden. De mogelijkheid tot delen van kennis, het aanbieden van een mooi wedstrijd programma voor dit U23 team en de rensters te voorzien van een gedegen opleiding heeft Parkhotel Valkenburg doen besluiten ook een steentje bij te dragen.

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl