Brand naar Trek-Segafredo en Telenet-Fidea

Donderdag 01 augustus 2019

Women - Nederlands kampioene en vice-wereldkampioene veldrijden Lucinda Brand zal op 1 januari 2020 Telenet Fidea Lions vervoegen. De 30-jarige renster tekent een contract van twee jaar.

Haar wegprogramma rijdt ze bij Trek-Segafredo.

"De afgelopen winters bouwde ik al wat ervaring in het veldrijden op. Ik hou er enorm van en wil er graag meer mee doen in de toekomst. Ik wil het veld voorlopig wel met de weg blijven combineren, dus gingen we op zoek naar een vernieuwend concept. Toen kwam er een voorstel om voor Telenet Fidea Lions te rijden in de winter en Trek-Segafredo in de zomer. Dat sprak me meteen aan!" 

"De weg blijft voorlopig de leidraad in mijn carrière, maar ik wil de komende jaren meer en meer focussen op de cross. Een uitgebalanceerd veldritprogramma komende winter met opbouw richting de kampioenschappen moet me liggen. Het definitieve programma zal in de loop van de komende weken uitgestippeld worden. Ik heb er in ieder geval al veel zin in!" 

"Het doet deugd om in de winter in een ploeg te belanden die veldrijden ademt. Ik hoop vooral op technisch vlak nog progressie te boeken, al kan er ook wel nog kracht bij. Stiekem hoop ik ook enkele inside tips en tricks mee te krijgen. Ik ken mijn toekomstige Nederlandse ploegmaats Fleur Nagengast en Lars Van der Haar al goed. Ik kijk ernaar uit ook de Belgen te leren kennen."

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl