Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ludwig naar tijdritgoud in Alkmaar

Donderdag 08 augustus 2019

EK Alkmaar - Hannah Ludwig is Europees kampioene geworden bij de beloften-vrouwen.

De Duitse was vorig jaar nog juniore en had niet verwacht direct op de hoogste trede van het podium te staan. De Russische Maria Novolodskaya werd tweede op 38 tellen. Derde was de Italiaanse Elena Pirrone op veertig seconden. Maaike Boogaard werd negende op 1 minuut 6. Yara Kastelijn viel ziek uit.

Ludwig had niet verwacht al voor de titel mee te doen."Dit is een superverrassing voor me. Ik was er dan ook heel blij mee. Door de wind was het een best zwaar parcours, met name de terugweg. Je moest een beetje sparen op de heenweg en daarna volle bak naar de streep rijden. Ik ben heel blij en vereerd dat ik de trui nu dragen mag. Ik rijd ook nog de wegwedstrijd morgen. Ik vind het wel lekker dat dit direct al morgen is, dan hoef ik niet een dag te wachten. Ik zit nu in een flow."

Maaike Boogaard zei na afloop: "Tevreden is een groot woord. Maar ik heb vandaag alles gegeven wat erin zat en dat leverde mij ook een persoonlijke wattage record op. Het was niet genoeg voor meer, dus dan ben je op waarde geklopt."

Foto: © Sportfoto

1. Hannah Ludwig (Dui) 29.20, 2. Maria Novolodskaya (Rus) 0.38, 3. Elena Pirrone (Ita) 0.40, 4. Aurela Nerlo (Pol) 0.42, 4. Emma Jorgensen (Den), 6. Elisabeth Holden (Gbr) 0.49, 7. Letizia Paternoster (Ita) 0.50, 8. Agnieszka Skalniak (Pol) 0.54. 9. Maaike Boogaard (Ned) 1.06, 10. Anna Henderson (Gbr) 1.27Eerder...

EK Alkmaar Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl