Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bennet wint etappe Binck Bank Tour

Maandag 12 augustus 2019

Elite men - Sam Bennet wint de eerste etappe van de Binck Bank Tour.

De Ier was in Hulst de sterkste in de massasprint na een etappe die grotendeels in de stromende regen werd verreden. Mike Teunissen was met een derde plek de eerste Nederlander.

Het was Teunissens plan om Groenewegen in stelling te brengen, maar de Amsterdammer kwam zijn ploeggenoot van Jumbo-Visma niet voorbij.

De etappe werd geteisterd door een stevige wind en zware regenval. Dat weerhield Team Jumbo-Visma er niet van om de koers te controleren. De vroege vlucht werd in de laatste drie kilometer ingelopen, waarna de ploeg Mike Teunissen en Dylan Groenewegen in een ideale positie naar de sprint bracht.

“Ik wist niet precies waar Dylan zat”, aldus Mike Teunissen. “Daardoor wachtte ik te lang om de sprint aan te gaan. We zaten in een ideale positie. Dit is balen en moet beter de komende dagen. We zaten wel als ploeg de hele dag goed in koers en hadden de controle. Verder was het een hectisch en nerveuze dag door de weersomstandigheden.”

Groenewegen zelf baalde enorm van de gemiste kans. “Ik raakte ingesloten door de renner die van de kop afkwam. Dat is balen, want ik voelde me goed.”

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl