Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Vleuten wint slotrit Trophee D'Or

Woensdag 28 augustus 2013

Women - Annemiek van Vleuten heeft de slotetappe van de Trophee D'Or gewonnen. De renster van Rabobank ontsnapte in de slotfase uit een kopgroep van zeven. Marianne Vos won het eindklassement van deze ronde en zag haar leiderstrui eigenlijk geen moment in gevaar komen. Rabobank-Liv/Giant won vier ritten, drie gingen er naar Vos.

Voor Van Vleuten was het niet alleen een opsteker dat ze won nadat ze in Vargarda hard gevallen was, maar ook dat ze dit op de slotdag deed. De voormalig Nederlands kampioene heeft immers in rittenkoersen vaak last van een elke dag meer opspelende vernauwde liesslagader. "Ik verbaas mezelf hier eigenlijk ook wel mee, maar had gisteren al het gevoel dat ik nu juist beter aan het worden was. Misschien als het gevolg van een hoogtestage die ik voor Zweden heb gehad, maar ook omdat ik eigenlijk van ver moest komen. Ik begon hier niet in mijn besten doen, maar nu begin ik stilaan in WK-vorm te raken." 

Genieten

Van Vleuten wilde de sprint niet afwachten met de groep koplopers en demarreerde op een klimmetje op twee kilometer van de streep. "Normaal is mijn sprint zeker een troef, maar nu wist ik niet zeker of ik voldoende kracht kon zetten met mijn pijnlijke arm. Het was natuurlijk afzien die laatste kilometers, maar ik kon wel echt genieten van het alleen als winnares over de streep komen." Van Vleuten richt zich hierna op de WB in Plouay van komend weekeinde en rijdt vervolgens de Boels Rental Ladies Tour.

 Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl