Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Boy en Danny van Poppel naar Wanty

Zondag 18 augustus 2019

Elite men - De wielrennende broers Danny en Boy van Poppel rijden in 2020 voor Wanty-Groupe Gobert.

Boy rijdt momenteel voor Roompot-Charles en Danny voor Jumbo-Visma.

De broers Danny en Boy Van Poppel worden vanaf 2020 herenigd in de kleuren van Wanty-Gobert. Ze beleefden de start van hun World Tour carrière in 2013 in het door Hilaire Van der Schueren geleide team Vacansoleil - DCM en groeiden samen door bij Trek, tot hun wegen drie jaar later scheidden. Terwijl Boy bij Trek bleef tot hij vorige zomer naar Roompot trok, ruilde Danny zijn shirt voor dat van Team Sky en later Jumbo-Visma. De Nederlanders kozen ervoor om de komende twee jaar opnieuw aan elkaars zijde te presteren in de rangen van de Belgische formatie.

Bovenaan het rijk gevulde palmares van Danny, de jongste van het duo, prijken Halle-Ingooigem, Binche-Chimay-Binche en ritzeges in onder andere de rondes van Spanje, Wallonië, Polen, Burgos, Luxemburg en de Arctic Race of Norway. De 26-jarige renner werd dit seizoen 5e in Gent-Wevelgem en 7e in Dwars door Vlaanderen.

Ook de 31-jarige Boy trekt goed zijn plan in de sprint, wat hij dit seizoen bewees met een 4e plaats in de Danilith Nokere koerse en een 5e plaats in de Ronde van Limburg. De Nederlander presteerde eveneens goed in de Tour de Yorkshire waar hij dankzij een 2e en 4e plaats in de etappes drager van de groene puntentrui was.

De inwoners van Poppel blijven tot eind 2021 met Wanty-Gobert verbonden.

Danny Van Poppel: "Ik ben zeer blij om vanaf volgend seizoen Wanty-Gobert te vervoegen. Ze bieden me veel kansen, en bovendien, samen met mijn broer! Hoe ouder we worden, hoe meer we beseffen hoe speciaal het is om een sterk duo te vormen. Hilaire Van der Schueren heeft al jaren vertrouwen in mij, en in onze tandem, zowel in betere als in mindere periodes, dus het voelt goed om voor dit Belgische team te rijden.  Door de blijvende interesse en goede herinneringen van onze samenwerking kijk ik al enorm naar volgend seizoen in de kleuren van Wanty-Gobert uit! Voor mij persoonlijk is plezier hebben het belangrijkste, maar daarnaast ben ik ook wel erg ambitieus. Ik wil elke vechten voor elke kans die ik krijg, in de hoop dit samen te doen met een nieuwe Wanty-Gobert sprinttrein. Waarom niet in de Tour de France?"

Boy Van Poppel: "Wanty-Gobert is een ploeg die jaarlijks groeit, het is een uitdaging om er de komende twee jaar deel uit te maken. Bovendien kijk ik al een lange tijd uit om met mijn broer herenigd te worden. Het voelde altijd wat vreemd aan om tegen hem te strijden tijdens mijn lead-outs voor mijn sprinters. Maar naast mijn broer, kom ik bij Wanty-Gobert nog bij heel wat bekende staff en renners terecht, die ik vooral nog van bij Vacansoleil-DCM ken."

Foto: © Sportfoto

 

 

  Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl