Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Lijke klaar voor rentree

Woensdag 21 augustus 2019

Elite men - Hij heeft er lang op moeten wachten, maar Nick van der Lijke komt woensdag voor het eerst sinds zijn schouderblessure en daaropvolgende operatie weer in actie. Hij staat met zijn collega’s aan de start van de Veenendaal – Veenendaal Classic.

Eind mei kwam Nick van der Lijke ten val in de Ronde van Noorwegen. Gevolg: een ontwrichte schouder. Twee weken later werd hij in Nederland geopereerd aan zijn kwetsuren. Hij zou een drietal maanden aan de kant moeten blijven. “Het heeft even geduurd. Ik heb meer dan drie maanden niet gekoerst, bijna een winter”, blikt hij terug op z’n herstelperiode. “Het voelt nu allemaal weer goed gelukkig. De voorbije anderhalve week heb ik in Spanje gezeten om te trainen, in Altea.”

Woensdag komt hij, ietsje vroeger dan gepland, weer in actie. Zijn eerste wedstrijd is de Veenendaal – Veenendaal Classic, in eigen land. “Ik ben vooral benieuwd hoe mijn vorm is ten opzichte van de fitte mannen. Ik moet nu vooral hardheid opdoen en lekker aanvallen. Ik moet mezelf tegen komen om weer beter te worden en dan zien we wel hoe de vorm is."

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl