Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Dempster wint Veenendaal Veenendaal Classic

Woensdag 21 augustus 2019

Elite men - De Veenendaal Veenendaal Classic is gewonnen door Zak Dempster. De 31-jarige Australische renner van Israel Cycling Academy toonde zich in Veenendaal de snelste van drie koplopers.

Martijn Budding (BEAT) werd tweede, Nick van der Lijke (Roompot-Charles) derde.

Een vlucht van dertien koplopers kleurde de koers, maar de sprintersploegen drongen in de laatste kilometers flink aan. Toch wisten de vluchters vooruit te blijven.

Op vijftien kilometer van de finish probeerden Adriaan Janssen (MonkeyTown-A Bloc) en Oscar Riesebeek (Roompot-Charles) het gezamenlijk, maar zij werden in de kraag gegrepen. Een volgende aanvalspoging van Martijn Budding (BEAT), Nick van der Lijke (Roompot-Charles) en Zak Dempster (Israel Cycling Academy).

In de kopgroep van Nederlandse afkomst zaten aanvankelijk ook nog Arne Peters (Alecto), Piotr Havik (BEAT), Nils Sinschek (Sunweb DT), Arvid de Kleijn (Metec-TKH), Sven Burger (SEG) en de verrassende Wouter Wippert (EVO).

Het veld van deze 1.1-klassieker was dit jaar mager. Zo wist de organisatie geen enkele WorldTour-ploeg te strikken. De vrouwenwedstrijd werd afgeblazen.

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl