Sterkste vrouwenteams present in Boels Ladies Tour

Dinsdag 27 augustus 2019

Women - De Boels Ladies Tour mag zich ook dit jaar verheugen in de belangstelling van de beste vrouwenteams van de wereld.

De beste twaalf ploegen van de UCI-ranking staan aan het vertrek in Sittard/Geleen en op de voorlopige startlijst prijken de namen van titelverdedigster en wereldkampioene tijdrijden Annemiek van Vleuten en wereldkampioene op de weg Anna van der Breggen.

Met Boels-Dolmans, Mitchelton-Scott, Trek-Segafredo, CCC-Liv, Sunweb, Canyon-Sram, Parkhotel Valkenburg, WNT-Rotor, Movistar, Virtu, Bigla en Valcar is de top 12 van de UCI-ranglijst present. De startlijst wordt dit jaar compleet gemaakt door de UCI-vrouwenteams van Hitec-Birk, Tibco-SVB, Biehler Pro Cycling en FDJ en de nationale Nederlandse ploeg. In de laatste formatie zijn Limburgse talenten opgenomen dit jaar. In de UCI Women’s WorldTour, waar de Boels Ladies Tour toe behoort, zijn geen clubteams toegestaan.

Met een gering aantal tijdritkilometers – na de proloog in Sittard-Geleen is het gedaan – zal het klassement op een andere manier gemaakt moeten worden dan de afgelopen jaren het geval was. Als beoogde koninginnenrit is de vierde etappe over de Sallandse heuvelrug voorzien. Daar en op andere momenten zal er aangevallen dienen te worden door de renstes met klassementsambities. Ook kunnen de bonificatieseconden een belangrijke rol spelen in de enige etappekoers van de UCI Women’s WorldTour in de Benelux.

De wedstrijd wordt verreden van 3-8 september.

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl