Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Energiewacht Tour blijft uitbreiden

Donderdag 29 augustus 2013

Women - De vierde editie van de Energiewacht Tour biedt het internationale vrouwenpeloton zes wedstrijddagen. Met het behouden van de etappewedstrijd voor junior-vrouwen en het inplannen van een extra wedstrijddag voor de elite-vrouwen blijft de Groningse etappekoers gestaag uitbreiden.

Ook deze keer slaagden de organisatoren Thijs Rondhuis en Danielle Lissenberg-Bekkering erin nieuwe etappeplaatsen te vinden voor hun ronde.  De aftrap van de Energiewacht Tour 2014 is een avondproloog door het centrum van Appingedam. Een dag later maken de rensters kennis met de zeewind in een omloop door het havengebied rondom Delfzijl. De donderdagetappe voert het peloton door het toeristische Westerwolde-gebied, met een unieke doorkomst door de beroemde vesting Bourtange.

Uitstapje naar Drenthe

Voor het weekend staan nog een ploegentijdrit rondom het Oldambtmeer en een uniek uitstapje naar het Drentse Tynaarloo op het programma. Het is de eerste keer dat de Energiewacht Tour buiten Groningen start en finisht. De start vindt plaats op de landingsbaan van Groningen Airport Eelde. Net als dit jaar is er ook weer een etappe door het Noord-Groningse land in de gemeente Eemsmond. Veendam is de finaleplaats van deze editie. Voor het tweede jaar biedt de Energiewacht Tour ook een podium voor de junior vrouwen. In drie dagen rijden zij drie etappes, voorafgegaan door een ploegentijdrit.

Etappeschema:

08-04: Proloog Appingedam: 5,5 km

09-04: Etappe 1: Delfzijl-Delfzijl: 95,5 km

10-04: Etappe 2: Westerwolde-Westerwolde: 117 km

11-04: Etappe 3a: Ploegentijdrit Oldambt: 16 km

11-04: Etappe 3b: Tynaarlo-Tynaarlo: 100 km

12-04: Etappe 4: Eemsmond-Eemsmond: 143 km

13-04: Etappe 5: Veendam-Veendam: 108 km 

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl