Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Tom Veelers is cameraman in World Ports Classic

Donderdag 29 augustus 2013

Elite men - Tijdens de live-registratie van de World Ports Classic zal vrijdag en zaterdag sprake zijn van een aantal unieke innovaties. Zo zullen twee op de fietsen van de renners gemonteerde onboard cameras zorgen voor directe beelden vanuit het peloton. Eén van die renners is Tom Veelers van Argos-Shimano.

Een samenwerking tussen organisator Amaury Sport Organisation, Dutchview Mobile Broadcasting, Riedel Communications en de toestemming van de internationale wielerunie U.C.I. maakt het voor de kijkers mogelijk om in de live-uitzending nog beter te ervaren met welke snelheden gereden wordt. Riedel heeft een soortgelijk systeem eerder succesvol geïmplementeerd in het FIS alpineskiën. Eén van de camera’s zal gemonteerd worden bij Tom Veelers. De lens op de fiets van de coureur uit de Argos-Shimano ploeg zal naar achter gericht zijn. Bijvoorbeeld om in de laatste kilometers, tijdens de voorbereiding van een eventuele eindsprint, Veelers teamgenoot Marcel Kittel letterlijk goed ‘in beeld’ te hebben. De andere camera registreert de blik vooruit van één van de renners van Belkin Pro Cycling. 

Bewegende camera finish

Bijzonder in de productie van de volledig in HD gemaakte uitzending is ook het gebruik van een bewegende camera bij de finish van de slotrit naar de Antwerpse Italiëlei. Net als bij de laatste etappe in de Tour de France op de Champs Elysées rijdt deze aan de zijkant van de renners mee en registreert de snelheid nog beter. Naast de 3 camera’s op motoren in de wedstrijd zullen in het finishgebied zowel in Antwerpen als op de Rotterdamse Boompjes 5 verschillende camera’s voor de beelden zorgen.

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl