Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Sintmaartensdijk en Celi naar VolkerWessels

Dinsdag 03 september 2019

Elite men - VolkerWessels-Merckx heeft zich voor 2020 versterkt met Daan van Sintmaartensdijk en Abe Celi.

Afgelopen februari kwam het nieuws naar buiten dat het VolkerWessels-Merckx Cycling Team vanaf 2020 zou gaan rijden onder een continentale licentie. Na 3 jaar in het peloton als clubploeg maakt het team een stap hogerop. Van de 16 renners die voor het continentale team zullen gaan rijden, komen er 10 uit eigen stal, zo maakte ploegleider Allard Engels in juli al bekend. Timo de Jong, Robin Blummel, Niels van Ekeren, Nick Brabander, Max Kroonen en Jord Baak maken de overstap naar het continentale team. Dat team kan in 2020 tevens rekenen op de ervaren Tijmen Eising, Nick van der Meer, Nils Wolfenbuttel en Gert-Jan Bosman.

Met Daan van Sintmaartensdijk en Abe Celi maakt VolkerWessels-Merckx de eerste twee nieuwe renners bekend die zich in 2020 bij de continentale selectie zullen voegen. Ploegleider Allard Engels vertelt: “Ik ben blij dat we vandaag bekend kunnen maken dat Daan en Abe volgend jaar ons team komen versterken. Het zijn mannen van vaste waarde, echte hardrijders.”

Beide renners komen over van het continentale Alecto Cycling Team. Die ploeg houdt vanaf 2020 op te bestaan. Zo licht Daan van Sintmaartensdijk toe: “Na het definitief stoppen van mijn huidige ploeg moest ik opzoek naar een ander team. Vanuit VolkerWessels-Merckx kwam er vrij snel interesse. De begeleiding had vertrouwen in mij als renner. Dit gaf mij een goed gevoel en ik ben daarom blij met deze overstap. Het wordt het eerste continentale jaar van het team en ik hoop samen mooie stappen te gaan zetten.”  Van Sintmaartensdijk stond dit jaar meermaals op het podium. Hij stond op de derde tree bij het RS-Internationaal Beloften Weekend en de Ronde van de Achterhoek.

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl