Boels Ladies Tour: eerste rit voor Wiebes

Woensdag 04 september 2019

Women - De eerste etappe van de Boels Ladies Tour eindigde in Weert. Lorena Wiebes won de sprint voor Kirsten Wild en Laetizia Paternoster.

Annemiek van Vleuten blijft leidster in de etappekoers door Nederland.

Het peloton sloeg door een aantal valpartijen uiteen, maar tot de plaatselijke ronden werd er niet veel aangevallen. Ashleigh Moolman gooide de knuppel in het hoenderhok en kreeg Lizzie Deignan in de tegenaanval. Ook Moniek Tenniglo waagde nog een ultieme uitval, maar uiteindelijk kwamen de sprinters aan hun trekken in Noord-Limburg.

Wiebes was blij met deze UCI WWT-zege. "Winnen is altijd mooi, maar zeker in eigen land en met zo'n sterk veld vol goede sprinters. Ik werd door Femke Markus bij de andere snelle vrouwen afgezet en heb toen mijn eigen plan getrokken. Ik ging zelf de sprint aan en won zo op de mooist mogelijke manier. Mijn doel is om hier zoveel mogelijk te winnen. Wie weet levert dat ook een kort klassement en zelfs de eindzege op."

Annemiek van Vleuten mocht weer als leidster op het podium plaats nemen, al nadert Wiebes haar tot op drie seconden. "Ik rijd hier niet voor het klassement" zei de Gelderse woensdag in Noord-Limburg, waar ze met de schrik vrij kwam na een val. Wel had ze last van haar pols.

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl