Boels Ladies Tour: in Nijmegen wint Koch

Zaterdag 07 september 2019

Women - De vierde etappe van de Boels Ladies Tour ging naar Franziska Koch. Zij versloeg in sprint met drie Majerus en Markus in de sprint op de Waalkade in Nijmegen.

Een val onderweg zorgde ervoor dat Ellen van Dijk en Janneke Ensing uit koers moesten stappen. Niet veel later viel het peloton door regen en wind uiteen. Een eerste groep werd echter terug gehaald, waarna drie rensters ontsnapten: Riejanne Markus, Sarah Penton, Mariszka Koch kregen later gezelschap van Christine Majerus.

Penton moest de andere drie laten gaan en het peloton kwam te laat om het trio terug te halen. Markus probeerde een sprint te ontlopen, maar de andere twee reageerden direct. Wel kreeg de Noord-Hollandse de prijs voor de strijdlust. "Natuurlijk is het jammer dat het niet lukte, maar ik wilde het niet op een sprint laten aankomen. Ik moest het proberen en ben trots op hoe ik gereden heb. Gisteren stapte ik echt heel ontevreden van de fiets, ik had het gewoon niet in die rit rond Nijverdal. Daarom doet het me goed dat ik hier heb gestreden voor de winst en uiteindelijk met de prijs voor de strijdlust op het podium sta."

Franziska Koch was het middelpunt van een Sunweb-feestje na afloop. De 19-jarige Duitse - vorig jaar won ze als juniore de Ronde van Twente - is nog maar enkele wedstrijden actief voor de ploeg, ze maakte halverwege het seizoen de overstap vanuit haar clubteam. "Ik was naar deze ronde gekomen als helper. En heb dus nooit kunnen denken dat ik in deze gelegenheid zou komen. Ik ben heel lang rustig gebleven, de druk lag vooral bij de anderen. Maar toen Riejanne weg reed, wilde ik me niet afzijdig houden. Ik wilde toch minimaal voor de zege sprinten. Dat het me vervolgens lukte om te winnen, is natuurlijk geweldig. Het is mijn eerste zege in de UCI Women's WorldTour. Ik weet gewoon niet wat ik ervan denken moet, ik ben hier superblij mee." Voor Team Sunweb was het de eerste individuele wegzege van het seizoen.

Christine Majerus werd de nieuwe leidster. De Luxemburgse superhelper van Boels-Dolmans veroverde onderweg ook nog de bergtrui en was heel dicht bij de dagwinst. "Maar ik richtte mij in de finale toch vooral op het klassement. Ik sta er gewoon heel goed voor. Heel vaak draag ik niet het oranje in een koers en dan ook nog van onze hoofdsponsor Boels Rental, dat motiveert zeker. Het was de wind die vandaag de boel uiteen sloeg. Toen de eerste twee groepen in koers samen liepen, was de controle even weg. Dat was het perfecte moment om weg te komen. Er wacht ons nog een rit en hier kan het koersverloop elke dag veranderen, maar we gaan er natuurlijk alles aan doen om deze goede uitgangspositie te verzilveren."

Foto: © Sportfoto

 

 


Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl