Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Groenewegen klopt Van der Poel in Britain

Maandag 09 september 2019

Elite men - Dylan Groenewegen heeft na de eerste ook de derde rit van de Tour of Britain gewonnen.

Mathieu van der Poel eindigde op een tweede stek.

Met Mike Teunissen en Amund Grøndahl Jansen had Team Jumbo-Visma nog twee renners in de top tien van de daguitslag. De twee leadoutmannen werden vierde en zesde. In het klassement veranderde er weinig. Teunissen blijft vierde en Jansen is opgeschoven naar de elfde plaats.

Voor Groenewegen is het zijn tweede etappezege in deze editie van de Tour of Britain. Het is bovendien zijn dertiende zege van het seizoen. Daarmee komt de zegeteller van Team Jumbo-Visma op vijfenveertig.

Een kopgroep van zes werd in de slotkilometer ingelopen door toedoen van Team Jumbo-Visma, waarna Teunissen en Jansen hun sprinter in stelling brachten.

“Dit was een mooie dag”, aldus Groenewegen. “Het was nog even spannend of we de kopgroep zouden terughalen, maar de jongens hebben dat perfect getimed. Het was een lastige aankomst, licht hellend en ideaal voor mij. Eerst dacht ik dat ik de sprint te vroeg was aangegaan, maar ik had bij mijn aanzet meteen een gaatje en dat kon ik gelukkig houden. De ploeg was erg indrukwekkend vandaag en de lead-out heel erg goed. Na een moeilijk periode ben ik meer dan blij dat ik vandaag naar mijn tweede zege hier gesprint ben. Dat voelt goed.”

Foto: ©  Gary Main Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl