Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Boom vertrouwt in Frankrijk op eigen sprint

Vrijdag 30 augustus 2013

Elite men - Lars Boom is aanstaande zondag één van de speerpunten voor Belkin tijdens de Grand Prix Ouest France Plouay. De klassiekerspecialist hoopt hoge te gooien in Frankrijk, door gebruik te maken van zijn sterke sprint. Naast Boom rijden Wilco Kelderman, Tom Leezer, Paul Martens, Lars Petter Nordhaug en Sep Vanmarcke de WorldTour-wedstrijd.

“Ik voel me prima. Ik vind Plouay een mooie koers en heb veel zin in zondag. Het is een lange koers die meestal eindigt in een sprint en dat ligt mij wel. Ik heb in de Eneco Tour laten zien dat het met mijn spurt wel goed zit", aldus Boom.

Hoewel Boom op papier de meeste kans maakt op een mooie uitslag, spreekt ploegleider Nico Verhoeven niet over een absolute kopman.

“De finale is redelijk selectief, al rijdt er meestal wel een aardig grote groep naar de finish”, aldus Verhoeven. “De aankomst is licht oplopend en dat is perfect voor jongens met macht in de benen. Wij gaan vooraf niet inzetten op één iemand want we hebben meerdere van dat soort renners in de gelederen.”
 
Foto (c). SF/George Deswijzen


Tags: Lars Boom

Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl