Vos pakt de draad weer op met winst in Ardeche

Woensdag 18 september 2019

Women - Marianne Vos heeft de zesde etappe van de Tour de l'Ardeche gewonnen. Het was voor de renster van CCC-Liv de vierde ritzege in deze Franse etappekoers.

Uiteraard blijft Vos ook leidster in deze ronde.

Op de eerste klim van eerste categorie (Les Ambales) werd er stevig doorgereden. Zelfs zo hard dat er nog maar dertien rensters van voren overbleven, onder wie Jeanne Korevaar en Marianne Vos. Hoewel er nadien toch enkele rensters weer terug konden aansluiten, was de toon duidelijk gezet. Na 52 kilometer was er een tussensprint. Daar glipten vier rensters ertussenuit op een aflopende weg. Marianne Vos maakte succesvol de sprong.

Na de afdaling bedroeg de voorsprong anderhalve minuut en moest er meteen weer geklommen worden. Ditmaal een berg van tweede categorie (Montrenaud). Marianne en Clara Koppenburg namen daar samen de benen. “Marianne heeft vervolgens stevig doorgereden om zo veel mogelijk tijdwinst te pakken in het algemeen klassement. In de laatste acht kilometer is ze niet meer van kop af geweest. Mooi dat ze haar inspanningen kon bekronen met wéér een knappe ritzege”, aldus ploegleider Jeroen Blijlevens van CCC-Liv.

Onderweg liet ook Teuntje Beekhuis van Biehler zich opmerken.

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl