Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Roosen tweede in Kampioenschap Vlaanderen

Vrijdag 20 september 2019

Elite men - Timo Roosen is tweede geworden in het Kampioenschap van Vlaanderen.

De renner van Jumbo-Visma kon net de sprong naar de alleen weg gereden Jannik Steimle van Deceuninck-QuickStep niet meer maken.

Dylan Groenewegen werd namens de Nederlandse ploeg nog derde.

Waar een sprint van een groot peloton verwacht werd, viel de grote groep op drie ronden van het eind in waaiers uiteen. In de slotfase ging Steimle alleen, Roosen reed weg uit een groep achtervolgers, maar kwam te laat. 

Roosen kijkt met gemengde gevoelens terug op de finale. "Helaas kwam ik net tekort om er nog bij te komen. Ik heb alles gegeven: meer zat er niet in. We hadden de hoop om met een groepje naar de leider te rijden, maar die was gewoon te sterk. Toen ik alleen kwam te zitten in de laatste twee kilometer heb ik volle bak gereden. Het laatste stuk liep vals plat omhoog. Ik had de hoop dat Steimle daar stil zou vallen, maar hij hield zijn snelheid. Ik geloofde er wel in, maar ik moet genoegen nemen met de tweede plek."

"Mijn seizoen is ongelukkig begonnen" vervolgt Roosen. "De laatste weken gaat het weer lekker. Ik ben heel blij dat de vorm weer terug is. Het was mooi geweest als ik dat vandaag met een overwinning had kunnen bekronen. Met deze vorm zit er dit jaar misschien nog wel meer in."

Cees Bol van Team Sunweb werd nog vijfde.

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl