Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Hoorn is derde in Omloop Houtland

Woensdag 25 september 2019

Elite men - De Duitser Max Walscheid heeft de Omloop van het Houtland gewonnen door de sprint van een kleine groep te winnen.

De renner van Team Sunweb kreeg Dries de Bondt (tweede) en Taco van der Hoorn (derde) mee op het podium.

Jan Willem van Schip (vierde) en Danny van Poppel (zevende) eindigden ook in de top 10.

Na een regenachtige start aan de kust in Middelkerke dook het peloton verder de provincie West-Vlaanderen in. De zware weersomstandigheden drukten flink hun stempel op de koers. Al vroeg onderstonden er groepjes en waaiers. Team Jumbo-Visma was altijd op de voorposten te vinden. Op de plaatselijke rondes rondom Lichtervelde schoven Timo Roosen en Van der Hoorn mee met een aantal aanvallen en hielden zo uitzicht op de winst.

Van der Hoorn is blij om weer in vorm te zijn. “Blij dat ik weer op aardig niveau ben na mijn blessure. Toch is het jammer dat we vandaag niet gewonnen hebben. Het was een harde en zware wedstrijd door de wind. Ik voelde me erg sterk onderweg. Het plan was om te sprinten met Dylan. De controle hadden we ook. In de laatste rondjes volgden er wat aanvallen, waar ik op reageerde. We bleven met vier man over en het was wachten op het juiste moment. Dat kwam er niet en Walscheid toonde zich de snelste. De komende weken wil ik vaker voor goede resultaten gaan rijden.”

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl