Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Tjallingii wint slotetappe World Ports Classic

Zaterdag 31 augustus 2013

Elite men - Maarten Tjallingii heeft de tweede en laatste etappe van de World Ports Classic gewonnen. De Arnhemmer uit de Belkin-formatie wist met een solo net uit de greep van een groep achtervolgers te blijven, waaruit hij in de laatste twintig kilometer weg reed. Op de meet hield hij drie seconden over.

In de rit van Rotterdam naar Antwerpen ontstond een grote kopgroep met behalve Tjallingii ook Wouter Mol (Vacansoleil-DCM), Roy Curvers (Argos-Shimano) en Reinier Honig (Crélan). Leider Jelle Wallays miste de slag en leverde zijn trui in bij Nikolas Maes. Reinier Honig werd derde in het eindklassement, Cantwell legde beslag op de tweede plaats. Curvers werd vijfde na twee dagen koersen tussen Rotterdam en Antwerpen, Mol zesde.

Aangenaam verrast

Tjallingii was aangenaam verrast over de zege van vandaag. "De Ronde van België was in 2006 mijn laatste zege en gisteren had ik niet kunnen denken dat een nieuwe zege aanstaande was, omdat ik me niet helemaal fit voelde. Maar de benen waren goed en ik was vandaag ook mee met de eerste groep. Toen er wat oneningheid ontstond in de kopgroep op twintig kilometer van het einde, besloot ik het erop te wagen. Je weet immers pas of het lukt, als je het probeert. Met twee kilometer van de boeg, begon ik er wat in te geloven. En toen ze me in de slotkilometer niet hadden terug gehaald, heb ik nog een keer alles gegeven richting de streep. Het is ongelofelijk dat het gelukt is."

 foto (c) ASO - P.PerreveEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl