Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vermeersch klopt Vermeltfoort in Dongen

Zondag 29 september 2019

Elite men - Florian Vermeersch (Lotto-Soudal) heeft de 50-ste editie van de Ronde van Midden-Brabant voor elite/beloften op zijn naam geschreven. De Belg versloeg in de 173 kilometer lange wielerklassieker in sprint zijn medevluchters Coen Vermeltfoort (Alecto) en Jordy Meeus (SEG Racing Academy Cycling).

Storm en regen waren de ingrediënten van een slopende afvalkoers. Na 75 kilometer was het peloton in vier stukken uiteen gevallen en na 100 kilometer waren er nog slechts 40 renners in koers. In de kopgroep was de SEG-formatie nog vertegenwoordigd met vier renners onder wie Jordy Meeus. Een kopgroep van 28 renners ging de finale in. De Belg Florian Vermeersch, Coen Vermeltfoort en Jordy Meeus wisten zich los te maken van de zwoegende groep. Het trio liet hen vervolgens de hielen zien, sloeg een gat van 20 seconden, maar hoewel de achtervolgers nog terugkwamen tot op 8 seconden, was het Florian Vermeersch, die in de Tramstraat in Dongen in de sprint achtereenvolgens Coen Vermeltfoort en Jordy Meeus achter zich liet. ‘’Het was een zware en barre koers. We kwamen in de finale met drie man voorop. In de laatste kilometer kwam er vanachter nog een man van Lotto-Soudal bij. Zij vielen om en om aan, waarop ik deze constant moest pareren. Jordy Meeus kon niet meer. Ik hoopte op de sprint, maar nadat ik alle aanvallen had gepareerd, waren de benen gewoon op om er nog een sprint uit te trekken’’, aldus de teleurgestelde Coen Vermeltfoort. (Dan Rolandus)

Gouden Speld
Vooraf aan de start van de Ronde van Midden-Brabant kreeg Wim van Dongen (83) uit Dongen vanwege zijn grote verdienste voor de wielersport van de Koninklijke Nederlandse Wielerunie de Gouden Speld opgespeld.

Foto: © Sportfoto

 

 

 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl