Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Evy Kuijpers hervat training alweer

Dinsdag 01 oktober 2019

Women - Vroeger dan verwacht blijkt Evy Kuijpers volledig hersteld van een rugkwetsuur, opgelopen in de Prudetential Ride London. Ze heeft inmiddels de training hervat.  

“Normaal gesproken staan er acht tot twaalf weken voor het herstel. Ik heb er amper zeven nodig gehad. Nu ben ik als topsporter misschien wat fitter dan anderen, maar dan nog is dit bijzonder snel. Dat komt waarschijnlijk doordat we er met het team kort op hebben gezeten. Ik ben snel naar juiste experts verwezen en heb snel de juiste oefeningen kunnen doen met dit als resultaat. Ik ben volledig genezen, heb geen klachten meer en houd er niets aan over. Het had anders kunnen aflopen, want de valpartij was minder onschuldig dan hij op het eerste gezicht leek”, zegt Evy Kuijpers.

Inmiddels heeft de Brabantse van CCC-Liv de training hervat en heeft ze winterplannen gemaakt. “Wegwedstrijden zijn er niet meer. Ik moet daarom vooral voortborduren op de basis van dit jaar en zorgen dat ik er volgend seizoen weer sta. Dit jaar heb ik enorme progressie gemaakt. Hopelijk kan ik in 2020 opnieuw stapjes vooruit zetten. Het wordt voor mij een afwisselende winter met onder meer mountainbiken, krachttraining en ritten op de weg. Omdat ik al bijna twee maanden buiten competitie sta, start ik ook in een paar nationale veldritten. Dan ervaar je de wedstrijdprikkel.” 

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl