Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Roosen is derde in Ardenne Classic

Zondag 06 oktober 2019

Elite men - Timo Roosen is derde geworden in de Famenne Ardenne Classic. 

De renner van Jumbo-Visma streek in de slotfase neer op een groep van drie vluchters. Dimitri Claeys eindigde als eerste. Baptiste Planckaert legde beslag op de tweede stek. Roosen kwam nog wel voorbij Anthony Turgis en wist zo een podiumplaats te behalen.

Mathieu van der Poel won de sprint van het peloton en werd zesde. Mike Teunissen werd zevende, Steven Lammertink achtste.

“Ik ben nog steeds heel gemotiveerd om een koers te winnen”, aldus Roosen. “Ik merk dat de benen nog altijd goed zijn. De ploeg reed uitstekend. Ik bedank Maarten en Paul omdat zij de kopgroep met Van der Poel in bedwang hebben gehouden. Het was een hele zware koers. Er werd hard gereden en de weersomstandigheden maakten het niet gemakkelijk. Uiteindelijk ben ik naar de kopgroep toegesprongen. Toen het peloton kwam aansluiten, was het beste er wel af bij ons. In de finale was er geen controle meer en hebben Mike en ik om beurten nog aangevallen. Op het laatste lastige stuk heb ik alles gegeven om nog bij de eersten te komen. Ik sloot te laat aan om nog in aanmerking te komen voor de overwinning, maar ik ben wel blij dat ik weer op het podium stond.”

 

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl