Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Plannen Vuelta-start Nederland mogen in de ijskast

Maandag 02 september 2013

Elite men - De kans dat de Ronde van Spanje - na het afblazen van de Nederlandse start in 2015 - een andere keer vanaf Nederlandse bodem start, lijkt vooralsnog klein. Organisator ASO - die het eigendomsbelang in de Ronde van Spanje onlangs uitbreidde - wil de ronde vooral binnen de Spaanse landsgrenzen laten verrijden.

De Tour de France zou de enige grote ronde van ASO zijn die regelmatig het buitenland opzoekt. Logistiek zou het te ingewikkeld zijn om ook de Vuelta om de zoveel tijd vanuit het buitenland te laten vertrekken. De Nederlandse organisatie heeft dan ook te horen gekregen vooralsnog nergens op te moeten rekenen, zo laat een betrokkene weten. De Vuelta had de Nederlandse organisator Jos Vaessen carte blanche gegeven voor de invulling van een Nederlandse start in 2015, maar die beslissing werd - na gedwongen wisselingen in de directie van de Vuelta - door ASO terug gefloten. En dat terwijl het etappeschema klaar lag met een start in Emmen.

Groot succes

De start van de Ronde van Spanje in 2009 was een groot succes. Na de start op het TT-circuit van Assen keek de Spaanse organisatie de ogen uit: Nederland omhelste het evenement en in de etappe Emmen-Emmen en Zutphen-Venlo stond het publiek dan ook rijendik langs de kant. De kiem voor de terugkeer van het evenement werd toen gelegd, maar een nieuwe koerswijziging in de top van ASO zal nodig blijken voor een hernieuwe kennismaking van Nederland met de Vuelta.

Foto: © Sportfoto Fabian Cancellara veroverde in 2009 het eerste rood in de Ronde van Spanje van dit jaarEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl