Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

De Kleijn wint OT-etappe in Hardenberg

Zaterdag 19 oktober 2019

Elite men - Arvid de Kleijn heeft de derde etappe van Olympia's Tour gewonnen. De renner van Metec-TKH toonde zich in de straten van Hardenberg de snelste van een kopgroep van vijf.

De toekomstig prof van de pro continentale formatie Riwal sprong in de slotfase mee toen klassementstoppers Sander de Pestel en Adne Koster in de aanval trokken. Ook Gerco Pastoor en Arne Peters toonden zich attent. De Kleijn hield zich in de vlucht afzijdig, maar toonde zich in de sprint voor de zege meedogenloos door Arne Peters (tweede) en Adne Koster (derde) met duidelijk verschil terug te wijzen. 

De Kleijn meldde na afloop eigenlijk verdedigend te hebben gereden door mee te springen in de kopgroep. 'Mijn ploeggenoot Jason van Dalen stond derde in het klassement en met Adne Koster reed de nummer vier van de stand weg. Ik probeerde de verhoudingen wat te verstoren in die kopgroep, maar dat lukte niet. Toen ben ik vol voor de dagwinst gegaan. Ik hoopte dat ik deze week een rit zou winnen in deze ronde. Dat is nu gelukt. En dan niet in een massasprint, maar het is ook mooi om het zo een keer af te kunnen maken. Zo ga ik lekker de winter in voordat ik volgend jaar een stap hoger ga acteren." 

Omdat het peloton op slechts zes seconden achter de kopgroep finishte, behoudt Stan van Tricht (SEG) de leiderstrui. De Vlaming heeft vijf seconden voorsprong op Adne Koster en zeven tellen op Sander de Pestel. Zondag wordt de slotrit rond Tiel verreden.

Foto: © Sportfoto-Dick Soepenberg



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl