Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Cycling Team De Rijke blijft continentaal

Maandag 02 september 2013

Elite men - Cycling Team De Rijke-Shanks zal ook volgend jaar op continentaal niveau uitkomen. De ploeg slaagde er niet in om voor de deadline van 1 september voldoende budget te vergaren om de zo vurig gewenste pro continentale licentie aan te vragen.

Hoofdsponsor De Rijke zal ook in 2014 aan de ploeg verbonden blijven, met Shanks is manager Iwan van Zandbeek nog in onderhandeling. Voor de Brabander komt zijn droom van een pro continentale formatie voorlopig niet uit. "We wilden geen concessies doen aan onze doelstelling, pro continental team worden moet je goed doen en dan heb je minimaal twee miljoen euro nodig. Die hebben we niet op 1 september en dat betekent dat we onze aanvraag niet kunnen versturen naar de UCI." 

Kans gemist

Met het verdwijnen van Vacansoleil-DCM komen veel (Nederlandse) renners op de markt en ook bij andere teams moeten landgenoten vertrekken. Daarmee was het moment zeer geschikt om met een nieuwe Nederlandse pro continentale ploeg de weg op te gaan. Van Zandbeek: "Dat is ook wat wij mogelijke sponsors hebben voorgehouden. Renners en personeel zijn in groten getale beschikbaar. Maar hoewel wij merkten dat in de loop van het jaar de zorgen over mogelijke imagoschade door doping steeds meer van tafel verdwenen, is het economisch een zeer slechte tijd. Grote bedrijven - en die zoeken we nu eenmaal - hebben allemaal een raad van bestuur die moet beslissen over dergelijke zaken. Als er dan één of twee mensen tegen zijn, dan ben je al geklopt. Onze ambities blijven bestaan, nu voor 2015, we zullen de komende weken onze ploeg verder gaan inrichten."

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl