Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Zes nieuwkomers bij John Deere-NWVG

Donderdag 14 november 2019

Elite men - class="MsoNormal">Bij noordelijke wieler vereniging John Deere-NWVG heeft men zes nieuwkomers voor 2020. Het gaat om een mix van ervaren renners en jonge talenten uit eigen kweek.

Van andere teams komen Chiel Breukelman uit Gramsbergen (MonkeyTown CT), Harry Sweering (West-Frisia), Gerben Oldekamp (IJsselstreek) en Sebastian Vester (Peddelaars). Uit de eigen vereniging komen Sjoerd Hollander (Garrelsweer) en Wesse Lange (Ezinge) onder contract bij de ploeg. Zij reden een jaar bij de amateurs nadat ze doorstroomden vanuit de eigen juniorengelederen.

De NWVG zag met Aden Paterson (MonkeyTown) en Bjorn Bakker (Vlasman) twee sterke pionnen vertrekken, maar behield wel gezichtsbepalende renners als Sjoerd Dekker, Adrie Lindeman en Peter Merx. Ook kan de ploeg traditiegetrouw over schaatsers als Sven Kramer beschikken.

De Drentse ploegleider Marcel Nagengast denkt weinig aan klasse te hebben ingeboet met zijn formatie. "We zijn er trots op dat we weer twee renners op continentaal niveau hebben kunnen afleveren, dat is voor een club altijd een mooie beloning voor de energie, tijd en geld die er in een ploeg worden gestoken. Tegelijkertijd kunnen we met Lange en Hollander twee renners laten doorstromen uit de eigen kweek. We zullen in 2020 een iets meer internationaal programma rijden, met name met onze beloften. “

 

De ploeg van Nagengast werd zesde in de eindstand van de Nederlandse Loterij Clubcompetitie. De vereniging won dankzij profs als Bert-Jan Lindeman en Elmar Reinders wel het Nederlands Club Kampioenschap.

Foto: © Sportfoto Sjors Dekker won voor John Deere-NWVG de afsluitende klassieker van de Nederlandse Loterij Clubcompetitie

 

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl