Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

ZZPR.nl-Orange Babies ziet Pieterse vertrekken

Dinsdag 19 november 2019

Offroad - Het Orange Babies Cycling Team stoomt opnieuw een wielertalent klaar voor de profrangen. Puck Pieterse – die sinds vorig seizoen deel uitmaakt van dit team – gaat na afloop van deze veldritwinter voor een Belgisch veldritteam uitkomen waar zij een volgende stap in haar loopbaan verwacht te zetten.

Pieterse heeft zich in de formatie van ZZPR.nl-Orange Babies verder kunnen ontwikkelen in een omgeving waar deskundigheid en een familiair karakter hand in hand gaan. Deze omgeving gekoppeld aan haar grote talent leidde tot een reeks successen, waarvan de onlangs veroverde Europese titel bij de junior-vrouwen een voorlopig hoogtepunt vormde. Eerder reed Pieterse in de kleuren van ZZPR.nl-Orange Babies ook al naar de nationale titel in het veld en op de mountainbike.

Teammanager Frank Groenendaal had de Amersfoortse graag willen behouden. “Natuurlijk zien we Puck met gemengde gevoelens vertrekken. Opnieuw zal een ander oogsten wat wij hebben gezaaid, maar tegelijkertijd gunnen we haar een mooie loopbaan. De komende maanden zullen we onze samenwerking met veel plezier voortzetten. Wat ons daarna rest is de wetenschap dat we opnieuw een bijdrage hebben mogen leveren aan het succes van het Nederlandse veldrijden, zoals we eerder ook deden met de opleiding van wereldkampioene beloften-vrouwen Inge van der Heijden en met belofte Ryan Kamp, die in de wereldbeker in Tabor afgelopen weekeinde tweede werd. Tegelijkertijd blijven we ons met onze elite/beloftenformatie Parkhotel Valkenburg-Destil-Orange Babies inzetten op de afronding van dat opleidingstraject als renners eenmaal de juniorencategorie ontgroeid zijn. Onlangs nog voegden we met voormalig juniorenwereldkampioen Jens Dekker een renner aan onze ploeg toe, die onderdak zocht na lichamelijke tegenslag. De liefde voor de veldritsport voert bij ons de boventoon.”

Foto: © SportfotoEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl