Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kirsten Wild wint eerste etappe Ladies Tour

Dinsdag 03 september 2013

Women - Kirsten Wild heeft in Roden de eerste etappe van de Boels Rental Ladies Tour gewonnen. Na 109 kilometer was de renster van Argos-Shimano de snelste in de massasprint. Lizzie Armitstead (tweede) van Boels-Rental veroverde meer bonificatieseconden en is de eerste leidster in de etappekoers die tot en met zondag duurt.

Wild had er geen problemen mee dat ze naast de eerste leiderstrui greep in de belangrijkste rittenkoers van Nederland. ,,Nee, daar was ik helemaal niet mee bezig. Ik ben hier met het doel een paar ritten te winnen en het is mooi dat het direct gelukt is. De sprint verliep perfect en ik won met een comfortabele voorsprong, wat meer kan ik nog wensen?"

Mooi klassement rijden

Voor leidster Armitstead was juist de oranje leiderstrui het grote doel. "In een sprint versla ik normaal gesproken Kirsten nooit, dus was het zaak onderweg twee keer drie seconden te sprokkelen en tweede te worden in de eindsprint. Geweldig dat het gelukt is. Normaal gesproken ben ik die leiderstrui dinsdag na de ploegentijdrit weer kwijt, maar ik hoop uiteindelijk in Limburg toch nog een mooi klassement te rijden." Onderweg reden de rensters over deels onverhard terrein, maar dat was te vroeg in de wedstrijd om een definitieve schifting teweeg te brengen.

Foto (c). Sportfoto.nlEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl