Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Sockeloen Cycling Club start in 2020 met elite-team

Maandag 02 december 2019

Elite men - Sockeloen Cycling Club is gaat als wielerclub het tweede seizoen in. De wielerclub heeft echter voor 2020 een KNWU-licentie om met een eliteteam de weg op te gaan. Tweevoudig Europees strandkampioen Jasper Ockeloen is de kopman van het team.

‘’We zijn vorig jaar gestart met Sockeloen Cycling Club met als primaire doelstelling de strandraces en de mountainbikemarathon te promoten, gaven daarvoor in januari in Wijk aan Zee bij de Sunsea Bar met zes trainers clinics en trainingen’’, laat Raymond van der Vlies, voorheen als ploegleider vooral bekend bij DRC De Mol, weten. ‘’We hebben een club van rond de veertig leden, basisleden en amateurs, maar hopen in de komende periode meer leden te bij te schrijven.’’

Sockeloen Cycling Club zal het ledenaantal zeker zien stijgen met het formeren van een eliteteam. Jasper Ockeloen, Pieter Scheerens, Witten Anthonise, Lieven Anthonise, Niels Peters, Richard Westerhof en de uit Spanje teruggekeerde Jordi Slootjes. ‘’We willen naar een ploeg van twaalf eliterenners, die onder een gezellige sfeer een mooi programma rijden. Nee, we rijden geen clubcompetitie, maar vrije klassiekers in Nederland en internationale klassiekers. Mooie etappekoersen, zoals de Arden Challenge en wedstrijden in Spanje, België, Groot-Brittannië en wellicht ook in Frankrijk. We willen de wegwedstrijden laten aansluiten op het strandseizoen. We hebben een wegploeg met jonge talenten en ervaren renners en willen Jasper Ockeloen via de wegwedstrijden gerodeerd aan de start krijgen voor de strandraces’’, aldus Raymond van der Vlies.

Sponsors, renners, mtb-ers (elite, basis en cyclo’s), die meer informatie willen weten over Sockeloen Cycling Club. Meer info: https://www.sockeloen.nl/nl/cycling-club, ploegleider@planet.nl of 06-83532801.

Tekst en foto: Dan Rolandus

 

 

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl