Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Stelvio en Cauberg meest opgezocht in myCols

Dinsdag 03 december 2019

Products - De Passo dello Stelvio is in 2019 de meest populaire cycling climb in de app van het Nederlandse bedrijf myCols. De Italiaanse klim is het vaakst opgezocht in de populaire app met ruim 5000 ‘cols’ die zich helemaal op de wieler klimmen richt. De Cauberg is de meest bekeken Nederlandse klim.

De Stelvio is een pass in de Italiaanse alpen die vooral dankzij de Giro d’Italia bekend is. De klim vanuit Prato kent liefst 48 haarspeldbochten die vanaf de top goed zichtbaar zijn.

In de Giro d’Italia is de Stelvio (tot en met de editie van 2017) elf keer beklommen; de eerste keer was in 1953. Viermaal lag de aankomst van een Giro-etappe op de berg. De Stelvio wordt lang niet ieder jaar in het parcours opgenomen, aangezien de pas in het voorjaar nog gesloten kan zijn vanwege sneeuwval. In 1988 en in 2013 maakte de Stelvio aanvankelijk deel uit van het Giro-parcours, maar werd vanwege slecht weer en sneeuwval uiteindelijk alsnog geschrapt.

In de top-tien van de meest populaire klimmen staan op de plaatsen twee en drie de roemruchte ‘cols’ uit de Tour de France Mont Ventoux en l’Alpe d’Huez. Aangezien 40% van de gebruikers van myCols uit Nederland komt is het niet verwonderlijk dat de Cauberg en Keutenberg, beiden bekend uit de Amstel Gold Race, op plek 6 en 9 staan. 

myCols meest populaire beklimmingen in 2019

1 Passo dello Stelvio

2 Mont Ventoux

3 Alpe d'Huez

4 Mortirolo

5 Col du Galibier

6 Cauberg

7 Col du Grand Ballon

8 Col du Tourmalet

9 Keutenberg

10 Col de la Madeleine

Foto: © Sportfoto De Cauberg is scherprechter in de Amstel Gold Race, vorig jaar gewonnen door Chantal BlaakEerder...

Products Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl