CCC-Liv Team legt Bertizollo vast

Maandag 16 december 2019

Women - Sofia Bertizollo rijdt komend jaar voor CCC-Liv. Na de komst van Soraya Paladin is dat de tweede Italiaanse aanwinst voor de ploeg van Marianne Vos.

De 22-jarige komt over van Team Virtu. Afgelopen seizoen maakte zij indruk met haar vierde plaats in de Ronde van Vlaanderen. Ook was ze lang leidster in het jongerenklassement van de UCI Women's WorldTour. Ze verloor dat tricot aan Lorena Wiebes. In 2018 was ze wel winnares van die trui.

"We hebben Sofia al heel lang op onze radar en zijn blij dat het ons op de valreep is gelukt om tot overeenstemming te komen. Met het winnen van het jongerenklassement in de Women’s WorldTour heeft ze al in 2018 laten zien dat ze een aanstormend talent is. Dit jaar zat ze in de Ronde van Vlaanderen mee in de kopgroep en werd ze daar knap vierde. Het klimwerk kan ze perfect aan en bovendien heeft ze een ferme sprint in de benen. Dat bewees ze dit jaar onder meer in de openingsetappe van de Emakumeen Bira. Met Sofia krijgen we er een veelzijdige renster bij en kunnen we in 2020 nog dominanter zijn”, zegt algemeen manager en teameigenaar Eric van den Boom van CCC-Liv.

Met de komst van de Italiaanse Sofia Bertizzolo is de selectie van CCC-Liv voor 2020 rond. Eerder al werden Aurela Nerlo (Polen), Marta Jaskulska (Polen) en Soraya Paladin (Italië) gecontracteerd. Alle rensters die in 2019 voor het team uitkwamen, zijn er ook volgend seizoen bij. “In de breedte zijn we sterker geworden en bovendien herbergt de ploeg nu nog meer kwaliteiten. Dat voordeel willen we graag benutten, te beginnen in het voorjaar. Voor klassiekers als de Strade Bianche, Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik hebben we verscheidene troeven in handen”, zegt ploegleider Jeroen Blijlevens.

SELECTIE 2020 CCC-Liv: Sofia Bertizzolo, Valerie Demey, Inge van der Heijden, Marta Jaskulska, Jeanne Korevaar, Evy Kuijpers, Aurela Nerlo, Marta Lach, Riejanne Markus, Ashleigh Moolman-Pasio, Soraya Paladin, Pauliena Rooijakkers, Agnieszka Skalniak, Sabrina Stultiens en Marianne Vos

Foto: © Sportfoto

 


Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl